Kamerni hor Lavirint održao Prolećni koncert (VIDEO)

30.04.2015 - 13:15
Zaječar
Za media

U Zaječaru je održan tradicionalni Prolećni koncert Kamernog hora Lavirint, a na repertoaru je bila Muzika starih majstora iz 15, 16. i 17. veka.

Galerija Narodnog muzeja u Zaječaru, bila je premala da primi sve one koji su hteli da vide i čuju članove Kamernog hora Lavirint iz Zaječara. Oni koji su imali sreće da čuju koncert bili su oduševljeni repertoarom i vokalnim sposobnostima članova hora.

Članovi zaječarskog kamernog hora Lavirint, pred svojim sugrađanima nastupaju najmanje dva puta godišnje, a osim u Muzeju, koncerte su u Zaječaru držali i u Muzičkoj školi, u porti Saborne Crkve, na Feliks Romulijani. Kamerni hor Lavirint je osnovan 2001. godine i gaji vokalnu muziku različitih perioda, učestvuje na brojnim domaćim i međunarodnim festivalima i dobitnik je brojnih nagrada u zemlji i inostranstvu.

 

Oceni: 
Još uvek nema glasova. Budi prvi koji će glasati.
Povezane stranice: 

Prolećni koncert kamernog hora Lavirint u Narodnom muzeju u Zaječaru

27.04.2015 - 11:30
Kamerni hor Lavirint održaće u sredu 29. aprila tradicionalni prolećni koncert, pod nazivom "Muzika starih majstora". Na programu su dela Jasquina de Presa, Orazia Vecchia, Giovannia Gastoldia, Jacobusa Gallusa, Johna Dowlanda, Thomasa Morleya i Orlanda di Lassoa. Koncert će biti održan u galeriji Narodnog muzeja u Zajecaru, a početak je u 19 sati.Više