GITARIJADA PROMO TOUR KREĆE 1. APRILA

31.03.2015 - 20:45
Zaječar
gitarijada.org
U cilju promocije Konkursa za učešće demo bendova na 49. Gitarijadi, Ustanova Gitarijada i ove godine organizuje turneju po gradovima regiona, pod nazivom GITARIJADA PROMO TOUR. Na svom putu, 1. i  2. aprila, predstavnici najdugovečnijeg Festivala posetiće bugarske gradove Sofiju i Ćustendil, a 3. aprila karavan Gitarijade stiže u glavni grad Makedonije.
 
U saradnji sa organizatorima bugarskog festivala „Silata na Rok“, sa kojima je Ustanova Gitarijada potpisala Ugovor o saradnji, 1. aprila u klubu „Rock It“ u Sofiji, u okviru turneje, biće održan zajednički koncert  bendova Dok 7, pobednika 46. Gitariajde po glasu publike i bugarske grupe, SEVI.  Koncert je zakazan za 20 časova i 30 minuta po lokalnom vremenu, dok će konferencija za novinare biti održana dva sata ranije, u 18 časova i 30 minuta.
 
Dan kasnije, 2. april rezervisan je, za grad Ćustendil i klub „Nikita“ gde će od 19 časova i 30 minuta, ponovo nastupiti Dok 7 i bugarski bend SEVI, koji je prošle godine imao veoma zapažen nastup na Gitarijadi.
 
Već 3. aprila karavan Gitarijade stiže u Makedoniju, gde će pored niškog benda Dok 7, u Mladinskom kulturnom centru u Skoplju, nastupiti i makedonski bendovi Yana Narayana iz Skoplja, The Goverment iz Bitolja i Skyrise iz Tetova.
 
Grupa D ZOO, prošlogodišnji pobednici Gitarijade sa teritorije Srbije, koja je trebalo da nastupi na ovogodišnjem Promo touru Gitarijade, iz objektivnih razloga morala je da otkaže nastupe, pa umesto njih na turneji nastupa bend Dok 7.
 
Ovogodišnji GITARIJADA PROMO TOUR, prema rečima direktora Ustanove Gitarijada, Perislava Ducića, otišao je korak dalje od prošlogodišnjeg.
 
„Gitarijada je tokom poslednjih godina poprimila Međunarodni karakter, budući da se za učešće na ovom Festivalu već godinama prijavljuju bendovi sa područija bivše Jugoslavije. Početkom ove godine Ustanova Gitarijada je zaključila Ugovore o partnerstvu, sa više Festivala u regionu: HGF (Hrvatska), Bedem Fest (Crna Gora), Taksirat (Makedonija), Silata na rok (Bugarska), Guitar Art Festival (Srbija). Turneja obuhvata veće muzičke centre u regionu: Sofija, Ćustendil, Skoplje, Zagreb, Ljubljana, Velenje, Sarajevo, Nikšić, Temišvar ... “ 
 
Oceni: 
Još uvek nema glasova. Budi prvi koji će glasati.
Povezane stranice: 

Gitarijada se uspešno predstavila na međunarodnom Sajmu turizma u Beogradu (VIDEO)

22.02.2015 - 14:00
Gitarijada na sajmu 2015
Na međunarodnom Sajmu turizma u Beogradu predstavljena je 49. po redu zaječarska Gitarijada i 19. Moto skup koji će ove godine biti održani od 5. do 8. Avgusta. Prezentacija je počela fantastičnim nastupom ansambla perkusionista muzičke škole “Stanković” iz Beograda, koji su svojim atraktivnim nastupom oduševili sajamsku publiku. Okupljenim posetiocima i novinarima obratili su se Goran...Više

Uspešno predstavljanje 49. Gitarijade u Beogradu Raspisan konkurs za učešće demo bendova na 49. Gitarijadi

14.03.2015 - 17:15
Press Gitarijada u Domu omladine u Beogradu FOTO: Milena Ilić
Na promociji 49. Gitarijade u Domu omladine u Beogradu, zvanično je raspisan konkurs za učešće demo bendova na 49. Gitarijadi. Ovo je na konferenciji za novinare u Domu omladine u Beogradu saopštio Perislav Ducić, direktor Ustanove Gitarijada Zaječar. Na ovoj konferenciji predstavljen je i novi album grupe D ZOO "Treća armija trećeg sveta". Grupa D ZOO je pobednik 49. Gitarijade sa teritorije...Više

Otvoren konkurs za učešće demo bendova na 49. Gitarijadi (VIDEO)

15.03.2015 - 20:45
Konkurs 49 Gitarijade
Danas, 15. marta, zvanično je otvoren konkurs za učešće demo bendova na 49. Gitarijadi. Do 22. maja, demo bendovi sa područja jugoistočne Evrope, koji nemaju objavljeno komercijalno izdanje, mogu se prijaviti za učešće na 49. Gitarijadi, koja će od 29. jula do 1. avgusta biti održana u Zaječaru. O uslovima konkursa, novinama u glasanju, ali i o programu predstojeće Gitarijade, bilo je reči na...Više