THERAPY? SA NOVIM ALBUMOM NA 49. GITARIJADI! (VIDEO)

27.03.2015 - 11:30
Zaječar
gitarijada.org
Kultni sastav, osnovan pre više od četvrt veka, koji ima veliki broj fanova na našim prostorima nastupiće na zaječarskoj Kraljevici u okviru turneje povodom izlaska albuma “Disquiet”.
Organizatori 49. Gitarijade u Zaječaru pripremaju niz spektakularnih koncerata, a jedan od njih svakako će biti i nastup svetski poznatog benda Therapy?.
 
Therapy? će na 49. Gitarijadi, koja će biti održana od 29. jula do 1. avgusta, pored dobro poznatih hitova svirati i pesme sa upravo izašlog albuma “Disquiet”, objavljenog za novosnovanu izdavačku kuću Amazing Record Co., na kome se nalazi jedanaest pesama.
 
Nove pesme podsećaju na one sa čuvenog albuma “Troublegum”, a pevač i gitarista Andy Cairns izjavio je da je tokom prošlogodišnje rasprodate turneje povodom dvadesetogodišnjice pomenutog albuma shvatio šta te pesme znače za publiku, a i same članove benda. Mada bi bilo glupo pokušati ponovo stvoriti isto izdanje, ipak mu je polazna tačka prilikom stvaranja novog albuma bila šta protagonista ´Troubleguma radi dvadeset godina kasnije.
 
“Veoma smo ponosni na novi album "Disquiet", i smatramo da predstavlja korak napred na našem muzičkom putovanju. Jedva čekamo da publika čuje nove pesme”, rekao je Andy Cairns.
 
Nove pesme, kao i stare hitove uživo, imaće prilike da čuju svi koji se ove godine budu obreli u Zaječaru od 29. jula do 1. avgusta.
 
Ranije je najavljeno da će na 49. Gitarijadi svirati i Dubioza Kolektiv (ovo će biti jedini nastup u Srbiji ove godine), Galija i Kerber. Uskoro nova imena!
Oceni: 
Još uvek nema glasova. Budi prvi koji će glasati.
Povezane stranice: 

Uspešno predstavljanje 49. Gitarijade u Beogradu Raspisan konkurs za učešće demo bendova na 49. Gitarijadi

14.03.2015 - 17:15
Press Gitarijada u Domu omladine u Beogradu FOTO: Milena Ilić
Na promociji 49. Gitarijade u Domu omladine u Beogradu, zvanično je raspisan konkurs za učešće demo bendova na 49. Gitarijadi. Ovo je na konferenciji za novinare u Domu omladine u Beogradu saopštio Perislav Ducić, direktor Ustanove Gitarijada Zaječar. Na ovoj konferenciji predstavljen je i novi album grupe D ZOO "Treća armija trećeg sveta". Grupa D ZOO je pobednik 49. Gitarijade sa teritorije...Više

Otvoren konkurs za učešće demo bendova na 49. Gitarijadi (VIDEO)

15.03.2015 - 20:45
Konkurs 49 Gitarijade
Danas, 15. marta, zvanično je otvoren konkurs za učešće demo bendova na 49. Gitarijadi. Do 22. maja, demo bendovi sa područja jugoistočne Evrope, koji nemaju objavljeno komercijalno izdanje, mogu se prijaviti za učešće na 49. Gitarijadi, koja će od 29. jula do 1. avgusta biti održana u Zaječaru. O uslovima konkursa, novinama u glasanju, ali i o programu predstojeće Gitarijade, bilo je reči na...Više