Gitarijada postigla sporazum o saradnji sa još jednim muzičkim festivalom

02.03.2015 - 20:30
Zaječar
gitarijada.org
Direktor Ustanove Gitarijada, Perislav Ducić i Vasko Gromkov, predstavnik bugarskog Festivala “Silata na rok” (The power of rock), koji se održava u Sofiji, potpisali su u Zaječaru, protokol o saradnji, koji obuhvata prezentaciju Gitarijade u sklopu turneje, koja će biti realizovana u prvoj nedelji aprila ove godine. Između ostalog, glavni akcenat turneje odnosi se na promociju konkursa za prijavu demo bendova na predstojeću 49. Gitarijadu, imajući u vidu da na konkurs mogu da se prijave i demo bendovi iz Bugarske.
 
Takođe, prilikom posete Bugarskoj, biće održana konferencija za novinare, na kojoj će bugarskoj publici biti predstavljen program 49. Gitarijade, kao i propozicije konkursa za demo bendove , a u okviru muzičkog dela programa nastupiće prošlogodišnji pobednici Gitarijade za teritoriju Srbije, bend D ZOO i pobednici po glasu publike Meda, Vuk i Sandokan, uz podršku lokalnih bendova.
 
Na osnovu obostrane saradnje, u maju mesecu u Zaječaru, premijerno za publiku u Srbiji, biće prezentovana knjiga bugarske atrakcije, benda SEVI, koja nosi naslov „The Price to be yourself“ (Цената да бъдеш себе си). Podsećanja radi, muzička grupa Sevi, nastupila je u revijalnom delu prošlogodišnje 48. Gitarijade.
 
Podsetimo, 49. zaječarska Gitarijada ove godine biće održana od 29. jula do 1. avgusta.
Oceni: 
Još uvek nema glasova. Budi prvi koji će glasati.
Povezane stranice: 

U Ustanovi Gitarijada promovisan Kreativni kurs gitare

01.03.2015 - 03:30
Gitar Art Festival, Ustanova Gitarijada i Muzička škola „Stevan Mokranjac“ iz Zaječara, u prostorijama Ustanove Gitarijada organizovali su promociju Kreativnog kursa gitare i upis novih polaznika. Pod sloganom „Svi smo mi po malo zvezde“, na promociji je nastupio profesor Kreativnog kursa gitare, Boris Miloradović, dok je Ljubica Lazić, ispred Guitar Art Festivala, pozdravila buduće polaznike,...Više

Gitarijada se uspešno predstavila na međunarodnom Sajmu turizma u Beogradu (VIDEO)

22.02.2015 - 14:00
Gitarijada na sajmu 2015
Na međunarodnom Sajmu turizma u Beogradu predstavljena je 49. po redu zaječarska Gitarijada i 19. Moto skup koji će ove godine biti održani od 5. do 8. Avgusta. Prezentacija je počela fantastičnim nastupom ansambla perkusionista muzičke škole “Stanković” iz Beograda, koji su svojim atraktivnim nastupom oduševili sajamsku publiku. Okupljenim posetiocima i novinarima obratili su se Goran...Više