U Ustanovi Gitarijada promovisan Kreativni kurs gitare

01.03.2015 - 03:30
Zaječar
Za media
Gitar Art Festival, Ustanova Gitarijada i Muzička škola „Stevan Mokranjac“ iz Zaječara,  u prostorijama Ustanove Gitarijada organizovali su promociju Kreativnog kursa gitare i upis novih polaznika. Pod sloganom „Svi smo mi po malo zvezde“,  na promociji je nastupio profesor Kreativnog kursa gitare, Boris Miloradović, dok je Ljubica Lazić, ispred Guitar Art Festivala, pozdravila buduće polaznike, koji će za samo četiri meseca naučiti da sviraju  gitaru. Bila je ovo prilika i da se polaznicima, koji su prošle godine uspešno završili kurs, dodele diplome.
 
Kreativni kurs gitare počinje ovog meseca i trajaće do juna ove godine. Polaznici će imati po dva časa nedeljno,  a budući gitaristi će imati i svoj prvi javni nastup i to u okviru pratećih programa zaječarske Gitarijade, istakao je direktor Ustanove Gitarijada Perislav Ducić.  Svi oni koji žele da pohađaju Kreativni kurs gitare, mogu se informisatii i upisati u Ustanovi Gitarijada, ili u Muzičkoj školi “Stevan Mokranjac” u Zaječaru.
 
Guitar Art Festival i Ustanova Gitarijada su prošle godine potpisali sporazum o saranji i ta veza dovela je do toga da na Gitarijadi sada postoji Gitar art stejdž, a  14. marta će u okviru 16. Guitar Art Festivala zaječarska Gitarijada imati svoju celodnevnu prezentaciju u Domu omladine u Beogradu. Tada će, izmedju ostalog, biti promovisan novi album grupe D ZOO, prošlogodišnjih pobednika Gitarijade sa teritorije Srbije i muzički video spot pobednika Gitarijade po oceni publike, grupe Meda, Vuk i Sandokan, koji će, zajedno sa pobednikom Hrvatskog HGF festivala,(sa kojim Gitarijada ima potpisan ugovor o saradnji)  grupom Soul Radio održati celovečernji koncert.
 
U okviru promocije Gitarijade na Guitar Art Festivalu, 14. Marta će biti otvoren i konkurs za učešće demo bendova na ovogodišnjoj 49. Gitarijadi, koja će biti održana od 29. jula do 1. avgusta.
 
Oceni: 
Još uvek nema glasova. Budi prvi koji će glasati.
Povezane stranice: 

Promocija Kreativnog kursa gitare u ustanovi Gitarijada

24.02.2015 - 12:15
Gitar Art Festival, Ustanova Gitarijada i Muzička škola „Stevan Mokranjac“ iz Zaječara, u subotu 28. februara, u prostorijama Ustanove Gitarijada organizuju, promociju Kreativnog kursa gitare. Pod sloganom „Svi smo mi po malo zvezde“ na promociji će nastupiti polaznici kursa, kao i njihovi profesori. Saznajte, kako da za četiri meseca naučite da svirate gitaru. Početak promocije zakazan je za 18...Više

Gitarijada se uspešno predstavila na međunarodnom Sajmu turizma u Beogradu (VIDEO)

22.02.2015 - 14:00
Gitarijada na sajmu 2015
Na međunarodnom Sajmu turizma u Beogradu predstavljena je 49. po redu zaječarska Gitarijada i 19. Moto skup koji će ove godine biti održani od 5. do 8. Avgusta. Prezentacija je počela fantastičnim nastupom ansambla perkusionista muzičke škole “Stanković” iz Beograda, koji su svojim atraktivnim nastupom oduševili sajamsku publiku. Okupljenim posetiocima i novinarima obratili su se Goran...Više