Gitarijada se uspešno predstavila na međunarodnom Sajmu turizma u Beogradu (VIDEO)

22.02.2015 - 14:00
Zaječar
Beograd
gitarijada.org
Gitarijada na sajmu 2015
Na međunarodnom Sajmu turizma u Beogradu predstavljena je 49. po redu zaječarska Gitarijada i 19. Moto skup koji će ove godine biti održani od 5. do 8. Avgusta. Prezentacija je počela fantastičnim nastupom ansambla perkusionista muzičke škole “Stanković” iz Beograda, koji su svojim atraktivnim nastupom oduševili sajamsku publiku. Okupljenim posetiocima i novinarima obratili su se Goran Radisavljević, direktor marketinga Gitarijade, Branimir Lokner, Rock kritičar i predsednik žirija Gitarijade, Nenad Milosavljević iz Grupe Galija i Đorđe David, frontmen grupe Death Saw.
 
Pored datuma održavanja 49. Gitarijade, posetiocima štanda i novinarima, saopšteni su svi prateći programi ove najstarije Rock manifestacije, koji će i ove godine biti sastavni deo Gitarijade, a najavljeno je i otvaranje konkursa za učešće demo bendova u takmičarskom delu ovogodišnje manifestacije.
 
Takođe je najavljen i celodnevni program predstavljanja Gitarijade u okviru Guitar Art Festivala, koji će biti održan u subotu 14. marta u Domu omladine u Beogradu. Od ranog jutra, do kasnih večernjih sati, Gitarijada će organizovati Muzičku berzu, Berzu stripova, tribinu “ Rock ‘N’ Roll i strip kultura”, izložbu najboljih radova Međunarodnog salona rok fotografije. Istog dana biće održana konferencija za novinare na kojoj će biti promovisan program 49. Gitarijade, album benda D ZOO, pobednia 48. Gitarijade, promocija video spota benda Meda Vuk i Sandokan, pobednika 48.Gitarijade, po glasu publike. Biće zvanično otvoren konkurs za učešće demo bendova u takmičarskom program 49. Gitarijade i najavljena promo turneja pobednika 48. Gitarijade u region, a od 22 sata u okviru Guitar Art Mignight Cluba, biće održan koncert pobednika prošlogodišnje Gitarijade, grupa Meda, Vuk i Sandokan i D Zoo, a nastupiće i pobednik Hrvatskog glazbenog festivala – HGF 2014.
 
Gitarijada je izazvala veliko interesovanje posetilaca sajma i brojnih novinarskih ekipa, koji su sve vreme obilazili oko štanda raspitivali se o ovogodišnjem programu, uzimali promo materijal i obećali da ćemo se videti i ove godine u Zaječaru.
Oceni: 
Još uvek nema glasova. Budi prvi koji će glasati.
Povezane stranice: 

Promocija 49. Gitarijade na Beogradskom sajmu

19.02.2015 - 10:00
U Hali 4 Beogradskog sajma u subotu 21. februara u 12 sati, Ustanova Gitarijada će na svom štandu imati promociju 49. Gitarijade i 19. moto skupa, koji će i ove godine biti održani u avgustu. Na promociji 49. Gitarijade učestvuju Nenad Milosavljević - Neša Galija, perkusionisti MŠ "Stanković", Đorđe David, Branimir Lokner, Dragiša Rdulović i Marko Stolica.Više

Završena 48. zaječarska Gitarijada (VIDEO)

05.08.2014 - 09:45
pobednici
Sinoć je u Zaječaru završena 48 Gitarijada,nastariji rok festival na Balkanu. Po oceni stručnog žirija, koji je ove godine bio internacionalni, od 14 demo bendova, pobedila je grupa Holographic Human Element iz Travnika. Njima pripada nagrada snimanja albuma, ali i usluge besplatne promocije benda u javnosti. Po oceni zaječarske publike, najbolji su bili „Meda,Vuk i Sandokan“, grupa iz Petrovca...Više