Intervju sa Goranom Šepom Galetom iz grupe Kerber (VIDEO)

21.07.2016 - 11:15
Zaječar
Niš
Za media
foto: Za media

Kerber je jugoslovenska i srpska hard rok grupa, koja je osnovana u Nišu 1981. godine. Naziv grupe je ime bića iz grčke mitologije, troglavog psa sa zmijskim repom koji čuva ulaz u podzemni svet. Prve koncerte grupa je održala u niškim klubovima, a često je bila i predgrupa Galije. Prvi album „Nebo je malo za sve” je snimila polovinom 1982. godine. Članovi benda su: Goran Šepa, Tomislav Nikolić, Branislav Božinović, Josip Hartl i Zoran Madić.

Njihovi koncerti u to vreme sem sjajnih pesama, bili su karakteristični po Sosi, koji je svirao gitaru u obliku sekire, a na bini je gutao i bljuvao vatru. Na koncertu u Novom Sadu je zadobio opekotine drugog stepena, ali je ipak završio koncert. Nekoliko narednih koncerata je nastupao sa zavojima i maskom pa je prestao da izvodi ove atrakcije. Svoje učešće grupa je imala i na YU rok misiji održanoj na stadionu Crvene zvezde u Beogradu. Kao predgrupa su početkom osamdesetih svirali na koncertima grupa Nightwing i Uriah Heep u Jugoslaviji.

Najintenzivnije su nastupali tokom 1987. godine, kada su održali više od 200 koncerata u zemlji. Posebno su bili popularni u Srbiji, Bosni i Makedoniji. Tokom karijere grupa je imala nastupe u klubovima u Grčkoj i Britaniji. Dvogodišnju pauzu napravili su posle albuma objavljenog 1989. godine. Po povratku objavljuju dva albuma, ali usledila je još jedna duža pauza. Povodom 30 godina postojanja, grupa je napravila mini turneju, obeležavajući svoj rođendan u Novom Sadu, Nišu i Beogradu, na posletku. Početkom 2014. godine, Kerber počinje sa radom na novom albumu. 

Goran Šepa Gale bio je Rokonačelnik 47. zaječarske Gitarijade. Pre njega, ovu laskavu titulu poneo je samo Bora Đorđević iz Riblje čorbe, a nakon njega, ključeve grada Zaječara u vreme Gitarijade, imali su i Bruno Langer iz Atomskog Skloništa i Nenad Milosavljević iz grupe Galija.

Kerber je više puta nastupio na Zaječarskoj Gitarijadi, a poslednji put 2015. na četrdeset devetoj. Ove godine Kerber će na Gitarijadi nastupiti poslednjeg dana festivala, 13. avgusta.

O nastupu Kerbera na ovogodišnjoj Gitarijadi, o samom festivalu i njegovoj višedecenijskoj tradiciji razgovarali smo sa Galetom u Nišu, na njegovom terenu.

Oceni: 
Još uvek nema glasova. Budi prvi koji će glasati.
Povezane stranice: 

Počela prodaja ulaznica za 50. Gitarijadu

07.07.2016 - 09:30
Komplet ulaznica za tri večeri 50. jubilarne Gitarijade, koja će biti održana od 11. do 13. avgusta na Gradskom stadionu na Kraljevici u Zaječaru, može se kupiti po ceni od 1.000 dinara, dok će pojedinačna karta za svako veče koštati 400 dinara. Ulaznice se za sada prodaju putem prodajne mreže EVENTIM CARD SERVICE – www.eventim.rs Kompletan program 50. GITARIJADE u tri festivalska dana izgleda...Više

Najpoznatiji domaći bendovi i Uriah Heep na 50. Gitarijadi

06.07.2016 - 11:45
Prodaja ulaznica za 50. Gitarijadu počela je danas putem prodajne mreže EVENTIM CARD SERVICE – www.eventim.rs . Zbog promenjenog datuma održavanja 50. Gitarijade i skraćenja trajanja festivala, svima onima koji su već kupili ulaznice, EVENTIM će vratiti novac, a Gitarijada će tim kupcima pokloniti majicu. Program ovogodišnjeg rok festivala već je poznat, u četvrtak 11. avgusta od 19 časova...Više

Raspisan Konkurs za učešće demo bendova na 50. Gitarijadi (VIDEO)

24.06.2016 - 13:00
Centar za kulturu i turizam grada Zaječara raspisao je konkurs za učešće demo bendova na 50. Gitarijadi, koja će biti održana od 11. do 13. avgusta na Gradskom stadionu u Zaječaru. Pravo učešća na Konkursu imaju demo bendovi koji nemaju objavljeno komercijalno izdanje. Prijave za učešće na Konkursu se popunjavaju isključivo elektronskim putem – popunjavanjem obrasca na zvaničnom sajtu Gitarijade...Više