Štab za vanredne situacije u Knjaževcu: Jedino rešenje je da se zapaljena deponija zatrpava zemljom (VIDEO)

22.08.2019 - 13:00
Knjaževac
Za media

Požar na gradskoj deponiji u Knjaževcu, koji je juče popodne izbio, iako je lokalizovan još nije ugašen, a dim se oseća i na širem prostoru grada. Vatra se brzo proširila i zahvatila oko pet hektara deponije i smetlišta, a osim smeća, gorelo je i nisko rastinje i šiblje.

Ekipe JKP“Standard“ uz pomoć vatrogasaca iz Knjaževca i Zaječara rade na takozvanom dogašivanju vatre koju nanovo rasplamsava i jak vetar. 

Na današnjoj sednici Štaba za vanredne situacije opštine Knjaževac, zaključeno je da je trenutno jedino rešenje da se deponija zatrpava zemljom, te je angažovana i mehanizacija privatnog preduzeća „Plastomet“ koje ima adekvatne mašine za rad u ovakvim uslovima.   

Saša Tačić, komandir područne vatrogasno spasilačke jedinice u Knjaževcu, kaže da su ekipe od juče neprekidno na terenu, ali im gust dim otežava rad i veliki je problem za stanovništvo.

Kako saznaje T1 televizija, na području opštine Knjaževac, trenutno se obavlja monitoring vazduha i meri emisija gasova, a da li je bilo povećanih vrednosti znaće se u toku sledeće sedmice.

Oceni: 
Još uvek nema glasova. Budi prvi koji će glasati.