Stefanović: Pod udarom zakona svi koji se o zakon ogreše

10.12.2016 - 13:45
Zaječar
Za media

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović izjavio je da su pripadnici Službe za borbu protiv organizovanog kriminala Uprave kriminalističke policije uhapsili predsednika Privrednog suda u Zaječaru G.K. (1957) i bivšeg predsednika opštine Bor B.R. (1962), osumnjičene za trgovinu uticajem, kao i stečajnog upravnika preduzeća „Polet“ I.S. (1960), osumnjičenog za primanje mita, navodi se u saopštenju MUP-a. 

Ministar je objasnio da postoje osnovi sumnje da su oni, koristeći službeni položaj i stvarni uticaj koji su imali, u nameri da prime novčanu nagradu, faktički omogućili fizičkom licu D.M. da bude jedini kupac imovine preduzeća „Polet“ doo, koje je u stečaju. 

„Predsednik suda G.K. je koristeći svoj stvaran uticaj posredovao i uticao na stečajnog upravnika I.S. da imovinu stečajnog dužnika proda neposrednom pogodobom sa oštećenom, kako bi se na taj način eliminisali drugi zainteresovani kupci“, rekao je Stefanović. 

Ministar je precizirao da postoji sumnja da su osumnjičeni G.K. i B.R. za to od oštećene primili 13.000 evra i dodao da je od te svote G.K. za sebe zadržao 10.000 evra, a preostalih 3.000 zadržao je osumnjičeni B.R. 

Postoje osnovi sumnje da je nakon izvršenog uticaja od strane osumnjičenog G.K, osumnjičeni stečajni upravnik I.S. omogućio oštećenoj D.M. da kupi imovinu stečajnog dužnika „Polet“ d.o.o. neposrednom pogodbom, za šta je zahtevao 3.000 evra.

„Policija zajedno sa Tužilaštvom za organizovani kriminal nastavlja dalji intenzivni rad na ovom slučaju, koji pokazuje da ne postoji bilo ko, na bilo kom položaju, pa makar bio i sudija, ko neće biti pod udarom zakona ako se o isti ogreši“, naglasio je ministar policije. 

Osumnjičeni su uz krivičnu prijavu privedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal.

 

foto: www.mup.gov.rs

Oceni: 
Još uvek nema glasova. Budi prvi koji će glasati.