Izraelci žele borsko srebro

10.09.2014 - 10:30
Bor
Za media
Izraelci u Boru
Kompanija „PNF Partners“ iz Londona zainteresovana za saradnju sa RTB-om
 
"PNF Partners" iz Londona zainteresovan da od RTB-a kupuje srebro ali i proizvode od srebra koje bi za njihove potrebe i po njihovom uputstvu izrađivao majdanpečki IPM. "Želja nam je da sarađujemo sa „Borom“ i kupujemo ovdašnje srebro", izjavio je predsednik kompanije Moti Panet.
 
Blagoje Spaskovski, direktor RTB-a, je rekao da dizajneri i majstori majdanpečkog IPM-a mogu da pruže kvalitet koji zahtevaju Izraelci.
 
Kompanija "PNF Partners" iz Londona zainteresovana je da od RTB-a kupuje srebro ali i proizvode od srebra koje bi za njihove potrebe i po njihovom uputstvu izrađivao majdanpečki IPM. To su, na sastanku sa generalnim direktorom RTB-a Bor, Blagojem Spaskovskim, njegovim saradnicima i predstavnicima Industrije prerade metala iz Majdanpeka, 9. septembra, nedvosmisleno potvrdili predsednik engleske kompanije Moti Panet i njegov partner Džozef Ernsten.
 
"Svaka jevrejska porodica u kući ima srebrninu i koristi posuđe, escajg i ostale predmete od srebra. Moj partner i ja vodimo kompaniju koja proizvodi gotove proizvode od srebra, uglavnom u Turskoj, i bavimo se prodajom takvih proizvoda. Želja nam je da sarađujemo sa "Borom", zbog toga je, naravno, i upriličen ovaj sastanak, a mogu da kažem da smo imali vrlo kvalitetne razgovore, dobro smo se razumeli, čak smo se smejali i šalili. Ovde sam prvi put i to po preporuci ambasadora Srbije u Londonu, gospodina Ognjena Pribićevića i moram da primetim i kažem da su ljudi u Srbiji izuzetno prijatni i gostoljubivi" - izjavio je predsednik "PNF Partners" Moti Panet.
 
"Ubeđen sam da ćemo zajedno vrlo brzo doći do rezultata, a cilj ove poslovne saradnje bio bi prevashodno oživljavanje majdanpečke „Zlatare“. Posao sa Izraelcima značio bi njenu sigurnost i garantovao egzistenciju zaposlenima. „Zlatara“ je spremna za posao jer ima kvalitetne kadrove" – kazao je Blagoje Spaskovski.
 
Tehnički direktor majdanpečkog IPM-a Sanja Šojić Danilović potvrdila je konstataciju generalnog direktora Basena i dodala: "Sve što je ponuđeno da radimo, za nas je izuzetno važno. Imamo tehnologiju za izradu traženih predmeta i radujemo se ovako velikom poslu".
 
Listajući kataloge basenskih i proizvoda majdanpečkog IPM-a Izraelci su ocenili visokom ocenom dizajn i kvalitet proizvoda sa fotografija. Takođe, vidno su bili oduševljeni izgledom grada i okoline, pa su sa velikim interesovanjem slušali priču i o turističkim potencijalima grada bakra. "Možda odlučimo da investiramo i u turizam jer lepota poput ovih na Borskom jezeru u Jerusalimu nema. Ono što sigurno znam, sledeće godine dovešćemo u ovaj hotel grupu od desetak naših sunarodnika" – rekao je Panet.
Oceni: 
Još uvek nema glasova. Budi prvi koji će glasati.
Povezane stranice: 

Nova budućnost u RTB-u Bor

07.04.2014 - 12:45
rtb
Na najnižoj tački na Balkanu boravila je i ekipa portala Za media. Naime, u borskoj jami počelo se sa radovima koji se tiču novih investicija neophodnih RTB-u Bor. Od ove, najniže kote očekuje se 230 do 250 000 tona bakra u rudi, što su dovoljne rezerve za narednih 30 godina, tvrde u basenu Bor. Inače, u pitanju je ruda sa velikim sadržajem bakra što će obezbediti rentabilnost ovoj kompaniji.Više

Bugarski stručnjaci obišli RTB Bor

20.12.2013 - 18:15
Bugarski strucnjaci
Najčistiji i najekonomičniji način prerade bakra, fleš smelting tehnologija primenjivaće se u novoj topionici Rudarsko -- topioničarskog basena Bor koja bi trebalo da počne sa radom sledeće godine. Ova tehnologija je jedna od nejčeše primenjivanih u svetu a dugogodišnje iskustvo u radu sa njom imaju stručnjaci nemačke kompanije Aurubis koji su posetili novu topionici i fabriku sumporne kiseline...Više

Nove tehnologije u RTB-u

22.12.2013 - 12:15
Nove tehnologije u RTB-u
U Rudarsko -- topioničarskom basenu Bor proizvode se elementi od fiberglasa, materijala koji se malo koristi na srpskom tržištu a čiji je kvalitet, prema rečima stručnjaka velika izdržljivost. Od njega se proizvode cevi velikog prečnika otporne na kiselinu i koroziju, ali je ovaj specifičan materijal našao primenu i u borskoj elektrolizi. Osim toga od njega se mogu praviti veliki tobogani, čamci...Više