Makljaža u srednjoj školi proglašena za „zimske radosti“ (VIDEO)

20.01.2017 - 17:30
Zaječar
Za media

Kada je Za medija portal juče objavio snimak masovne tuče u srednjoškolskom dvorištu u Zaječaru, ili kako danas direktori tvrde masovne igre srednjoškolaca, nismo ni slutili da će taj snimak uzburkati strasti u čitavoj Srbiji. U toku današnjeg dana svi relavantni nacionalni mediji preneli su snimak Za medije, a naša ekipa je zabeležila reakcije đaka, kao i direktora škola čiji su se učenici sukobili (ili igrali) na snegu. 

Ono što zabrinjava je fokus javnosti koja preispituje namere novinara da objave priču, a sporni snimak tumače kao bezazlenu dečiju igru koja je poslužila za novinarski spin. 

Ovakav razvoj događaja takođe predstavlja širu sliku društva i lokalnih medija na koju smo ovom prilikom želeli da ukažemo.

Oceni: 
Average: 3 (2 votes)
Povezane stranice: 

Masovna tuča u srednjoj školi u Zaječaru (VIDEO)

19.01.2017 - 16:15
Kadrovi tuče nastali su za vreme odmora u srednjoskolskom centru u Zaječaru. Naša ekipa otišla je tamo drugim povodom, ali nismo mogli da ne zabeležimo scenu kada učenici nasrću jedni na druge, šutiraju se međusobno, obaraju i valjaju po snegu... Teško je proceniti da li se radi o zabavi ili ozbiljnoj tuči. Ono što je posebno zabrinjavajuće je da već dva dana u školi nema dežurnog školskog...Više