Opozicija danas napustila sednicu Skupštine grada Zaječara (VIDEO)

09.11.2016 - 15:30
Zaječar
Za media

Odbornici opozicije danas su napustili sednicu Skupštine grada Zaječara jer nije ispoštovan njihov predlog da se 3. tačka dnevnog reda - Pretres predloga o javnom zaduženju grada odloži za sutra, kada bi se, kako je predložio šef odborničke grupe "Zajedno za Zaječar" Ivan Joković, sazvala hitna sednica. Naime, predstavnici opozicije smatraju da gradonačelnik Zaječara Velimir Ognjenovića na današnjem zasedanju nije izneo dovoljno detalja o kreditu koji će grad podići sutra i zato su odlučili da ne učestvuju u daljem radu.

Gradonačelnik je inače u svom izlaganju, pored kredita govorio i o tome da je zadovoljan što su sve škole odblokirane, da će se naredne godine više izdvajati za održavanje gradskih i seoskih puteva i da se razmišlja o postavljanju led sijalica na gradsku rasvetu i uvođenju video nadzora u centru grada.

Na sednici je takođe razmatrano izvršenje budžeta za prvih devet meseci a izglasane su tačke koje se tiču imenovanja predsednika i člana Upravnog odbora Istorijskog arhiva Timočka Krajina i rešenja o razrešenju i imenovanju članova  u nekoliko školskih odbora osnovnih škola.

Oceni: 
Još uvek nema glasova. Budi prvi koji će glasati.
Povezane stranice: 

Gradsko veće usvojilo predlog komisije za raspodelu 14.250.000 dinara za sufinansiranje medija

04.11.2016 - 11:45
Na sednici Gradskog veća utvrđen je Predlog odluke o javnom zaduženju Grada Zaječara. Ukoliko se budu složili i odbornici, grad će se zadužiti za refinansiranje ranije uzetih kredita u iznosu od 294.705.000 dinara. Ovo zaduženje planirano je Odlukom o trećem dopunskom budžetu, usvojenom na poslednjem zasedanju. Gradsko veće utvrdilo je i Predlog odluke o utvrđivanju stope poreza na imovinu, kojim...Više

Usvojen Budžet grada Zaječara za 2016. godinu (VIDEO)

24.12.2015 - 14:45
Odbornici Skupštine grada Zaječara, sa 33 glasa “Za” i 9 glasova “Protiv”, usvojili su predlog odluke Budžeta grada Zaječara za 2016. godinu, koji iznosi nešto više od 2 milijarde 110 miliona dinara. Ako se iz Budžeta izuzme oko 400 miliona dinara, koliko će grad Zaječar tražiti kao pomoć od republike, dolazi se do toga da je on za gotovo milijardu dinara manji od onog koji je projektovan za 2015...Više