Nemačka organizacija GIZ zadovoljna realizacijom projekata opštine Boljevac (VIDEO)

07.06.2016 - 14:00
Boljevac
Za media

Nemačka organizacija GIZ ovih dana kontroliše projekte koje su realizovale opštine istočne Srbije, novcem koje su dobile preko ove organizacije od švajcarske vlade kao nagradu za dobru naplatu poreza u prošloj godini. Nagradu od 333 hiljade evra, kao najbolja, dobila je opština Boljevac, koja je ovu nagradu uložila u dva projekta, kojima je rešila grejanje osnovne i srednje škole u gradu i vodosnabdevanje u nekoliko okolnih sela.

Predstavnici delegacija nemačke organizacije GIZ i švajcarske vlade, koja je i dala novac, veoma su zadovoljni projektima u koje je opština Boljevac uložila novac i dinamikom radova, koji moraju biti gotovi do kraja ove godine.
 
Lokalna poreska administracija je u okviru GIZ-ovog projekta poboljšala svoju naplatu poreza za oko 30 procenata. Prošle godine je zbog toga Boljevac proglašen za najuspešniju opštinu na tom planu i dobili novac koji su morali da ulože u infrastrukturne projekte.
 
Oceni: 
Još uvek nema glasova. Budi prvi koji će glasati.
Povezane stranice: 

Boljevcu priznanje za najuspešniju naplatu poreza (VIDEO)

10.07.2015 - 16:15
U pojedinim gradovima Srbije poreski obveznici nezadovoljni su visokim iznosima poreza na imovinu. U Boljevcu nemaju tih problema, a naplata je prošle godine bila čak 98 procenata. To je jedan od razloga što je ova opština dobila priznanje i 333 hiljade evra od švajcarske vlade, kao prvoplasirani u istočnoj Srbiji, a iza njih slede Negotin, Sokobanja, Veliko Gradište i Zaječar.Više