Usvojen Budžet grada Zaječara za 2016. godinu (VIDEO)

24.12.2015 - 14:45
Zaječar
Za media

Odbornici Skupštine grada Zaječara, sa 33 glasa “Za” i 9 glasova “Protiv”, usvojili su predlog odluke Budžeta grada Zaječara za 2016. godinu, koji iznosi nešto više od 2 milijarde 110 miliona dinara.

Ako se iz Budžeta izuzme oko 400 miliona dinara, koliko će grad Zaječar tražiti kao pomoć od republike, dolazi se do toga da je on za gotovo milijardu dinara manji od onog koji je projektovan za 2015. godinu. Opozicija je kritikovala budžet, jer kako kažu nije realan, a bilo je i zamerki na iznos u Budžetu koji je opredeljen za poljoprivredu. Korisnicima Budžeta jasno je dato do znanja da će dobiti znatno manje sredstava nego prethodnih godina, jer su dugovanja grada u dosadašnjem periodu veća od milijardu dinara.

Neposredno pred početak rasprave o Budžetu, gradonačelnik je povukao Predlog odluke o utvrđivanju stope poreza na imovinu u gradu Zaječaru, kojom je ona trebalo da bude povećana za oko 30 posto.

Na 100. sednici Skupštine, između ostalog, usvojena je i Strategija lokalnog ekonomskog razvoja grada Zaječara za period od 2015. do 2020. godine, ali i odluka o pristupanju izradi Programa razvoja sporta grada Zaječara.

Takođe je usvojen Predlog odluke o zaštiti  arteskih I subarteskih česama na teritoriji grada Zaječara.

Oceni: 
Još uvek nema glasova. Budi prvi koji će glasati.
Povezane stranice: 

Stefan Zankov – novi predsednik Skupštine grada Zaječara: “Grad u ogromnim dugovima” (VIDEO)

18.12.2015 - 21:00
Skupština grada Zaječara
Na predlog Srpske napredne stranke, za novog predsednika Skupštine grada Zaječara, većinom glasova, izabran je Stefan Zankov, odbornik sa izborne liste “Srpska napredna stranka – Aleksandar Vučić”. Odmah nakon izbora, on je preuzeo predsedavanje sednicom i po hitnom postupku zakazao i 99. sednicu, koja je održana odmah po završetku prethodne, a na kojoj su, na predlog Gradonačelnika Zaječara,...Više

Skupština grada Zaječara usvojila ostavku i razrešila Sašu Mirkovića sa mesta predsednika Skupštine

17.12.2015 - 19:30
Na sednici Skupštine grada Zaječara, prisutni odbornici su jednoglasno (42 glasa ZA, nijedan protiv, nijedan uzdržan) razrešili dužnosti predsednika Skupštine Sašu Mirkovića, nakon što je on dao ostavku na tu funkciju dva dana ranije. Današnju sednicu Skupštine grada najpre je zakazala novoformirana odbornička grupa "Jak Zaječar", međutim ona je u međuvremenu otkazana zbog nevalidnosti dokumenata...Više