Upozorenje MUP-a: Oprezno sa petardama

22.12.2015 - 09:45
Zaječar
Za media

Ministarstvo unutrašnjih poslova apeluje na građane da ne kupuju pirotehnička sredstva od neovlašćenih i nestručnih lica i na mestima koja za to nisu predviđena i odobrena, kao što su pijace, ulične tezge i kod uličnih prodavaca koji vrše nedozvoljen promet pirotehničkih sredstava.

"Podsećamo da je Zakonom izričito zabranjena upotreba pirotehnike u  zatvorenom prostoru i na javnim mestima gde se okuplja veći broj lica, kao i prodaja pirotehničkih sredstava maloletnim osobama. Takođe napominjemo da izvođenje vatrometa mogu vršiti samo za to ovlašćena pravna lica na odobrenoj lokaciji, uz rešenje koje je izdalo Ministarstvo unutrašnjih poslova", navodi se u saopštenju MUP-a.

Usled nepravilne upotrebe pirotehnike može doći do teških povreda sa trajnim posledicama po zdravlje, nastanka požara i eksplozija, uznemiravanja građana i narušavanja javnog reda i mira.

U saopštenju se navodi i da ovlašćena službena lica Ministarstva unutrašnjih poslova aktivno sprovode sve mere i aktivnosti u skladu sa zakonom kako bi se sprečila neovlašćena prodaja i upotreba pirotehničkih sredstava, kao i da će fizička i pravna lica koja neovlašćeno prodaju pirotehnička sredstva biti sankcionisana u skladu sa zakonom, a da će im pirotehnička sredstva biti oduzeta.

Oceni: 
Još uvek nema glasova. Budi prvi koji će glasati.
Povezane stranice: 

Pravilno korišćenje pirotehničkih sredstava (VIDEO)

31.12.2014 - 14:30
petarde
Oko Novogodišnjih praznika prodavnice pirotehničkih sredstava su prepune mušterija. Najviše se kupuju petarde, prskalice, raketice ili vatrometi. Međutim, najveći je problem to što mnogi nisu upoznati sa opasnostima koje vrebaju ukoliko se pirotehnikom ne rukuje na pravi način, Može da se desi da dođe do ozbiljnijih povreda.Više

Počelo postavljanje tezgi uoči Novogodišnjih praznika

21.12.2015 - 13:00
Na gradskom trgu u Zaječaru počelo je postavljanje tezgi uoči novogodišnjih praznika. Prodavci su danas počeli sa izlaganjem novogodišnjih ukrasa, balona, čestitki i slično. Štandovi sa robom biće na trgu do pravoslavne nove godine. Paralelno sa tim, na Trgu i dalje traje ukrašavanje i postavljanje dekorativne rasvete, kako bi centar Zaječara bio što lepši u novogodišnjoj noći. Kako smo...Više