Obeležena godišnjica oslobođenja Zaječara u Prvom svetskom ratu

19.10.2015 - 14:30
Zaječar
Za media
zajecar.info
Povodom obeležavanja godišnjice oslobođenja Zaječara u Prvom svetskom ratu, danas su održane tradicionalne srpsko-francuske komemorativne svečanosti.
 
Program je počeo prijemom koji je u Gradskoj upravi Zaječar priredio gradonačelnik Velimir Ognjenović za ambasadorku Republike Francuske u Srbiji Kristin Moro, ambasadora Kraljevine Maroka Abdulaha Zagoura i predstavnike Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.
 
„Obeležavamo Dan hrabrosti i pobede. Čast je danas biti u Zaječaru, gde odajemo poštu palim borcima francuske i srpske vojske prilikom oslobođenja Zaječara u Prvom svetskom ratu", istakla je ambasadorka Francuske na prijemu.
 
Nakon prijema položeni su venci i cveće na Francuskom vojnom groblju, a na gradskom trgu delegacije su odale počast stradalima u balkanskim i Prvom svetskom ratu.
 
U okviru obeležavanja godišnjice oslobođenja Zaječara u Prvom svetskom ratu, u 13 sati, u Narodnom muzeju otvorena je i izložba "Valjevo, grad bolnica 1914-1915". Izložba autora dr Dragane Lazarević Ilić i dr Vladimira Krivošejeva je spomen na velika ratna stradanja tokom epidemije tifusa 1914/1915. godine.
 
Svečanost će biti zaokružena svečanom akademijom u Pozorištu Timočke krajine "Zoran Radmilović", nastupom Vojnog ansambla "Stanislav Binički" i scenskim programom "Dnevnik doktora Miljea".
Oceni: 
Još uvek nema glasova. Budi prvi koji će glasati.
Povezane stranice: 

Zaječar obeležava dan oslobođenja u Prvom svetskom ratu

16.10.2015 - 11:45
Povodom obeležavanja godišnjice oslobođenja Zaječara u Prvom svetskom ratu, u ponedeljak, 19. oktobra, biće održane tradicionalne srpsko-francuske komemorativne svečanosti. Program počinje prijemom koji će u 11 sati u Gradskoj upravi Zaječar prirediti gradonačelnik Velimir Ognjenović za ambasadorku Republike Francuske u Srbiji Kristin Moro, ambasadora Kraljevine Maroka Abdulaha Zagoura i...Više