Volonteri i Udruženje "Za česme" uređivali Paviljon (FOTO)

19.10.2015 - 10:00
Zaječar
Za media

Volonteri i članovi Udruženja "Za česme" juče su na delu Kraljevice, poznatom kao Paviljon, uređivali plato i česmu, u okviru projekta "Mehanizam" koji se realizuje zajedno sa Fondacijom "Iskorak" i lokalnom zajednicom.

Buldožer AD "Put"-a je poravnavao i čistio teren od šiblja, a radnici JKP "Higijena" su kosili travu oko sadnica javora koje su u ovoj akciji posađene proletos.

Česma na Paviljonu koja ponovo ima vodu, ovih dana biće ofarbana, a u okolini biće obnovljeno nekoliko klupa za sedenje, rekao je za portal Za media Boban Pogarčić iz Udruženja "Za česme". Na proleće je u planu nastavak uređenja Paviljona sa dečjim igralištem i drugim sadržajima za decu i odrasle.

Oceni: 
Average: 1 (1 vote)
Povezane stranice: 

Uređuju se zaječarske javne česme (VIDEO)

05.10.2015 - 15:15
Pre nekoliko meseci Zaječarci su se organizovali kako bi sačuvali arteske česme kojih u ovom gradu ima više od 40. Osnovano je Udruženje građana "Za česme", ljudi su potpisivali peticije, držali koncerte, snimali filmove kako bi ukazali na značaj javnih česama. Početkom leta održan je i prvi dobrotvorni maraton u saradnji sa Fondacijom Iskorak a sav prikupljeni novac upotrebljen je za sređivanje...Više