Republika će pomoći Zaječaru u rešavanju problema migranata (VIDEO)

16.07.2015 - 16:15
Zaječar
Za media
Nakon izjava predstavnika pojedinih gradova da razmišljaju o uvodjenju vanrednog stanja, zbog sve većeg broja ilegalnih migrajnata, Zaječar je danas posetio Aleksandar Vulin, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, koji je sa predstavnicima grada i okruga razgovarao o ovom problemu.
 
U Zaječaru je danas bilo primetno veće prisustvo ilegalnih migranata, koji su okupljeni ispred Policijske uprave uredno čekali da ih policija registruje i izda im neophodne papire. Vodom su se snabdevali sa obližnjih česmi, osvežavali se u obližnjim lokalima, dok su im pojedini privatnici donosili kese sa hranom i pićem. 
 
Uprkos ovoj slici, Ministar Aleksandar Vulin je nakon sastanka sa gradskim čelnicima istakao da neće biti uvodjenja vanrednog stanja, ali da će grad Zaječar imati podršku Republike Srbije u borbi sa problemom migracije.
 
Nakon razgovora sa ministrom Vulinom, optimističniji su bili i Vladan Paunović, načelnik Zaječarskog okruga i Velimir Ognjenović, gradonačelnik Zaječara.
 
Ministar Vulin je rekao da Srbija neće graditi ograde prema susedima, ali ni poseban kolektivni centar u Zaječaru, imajući u vidu da su Zaječar, ali i Srbija samo prolazna stanica ovih ljudi, a krajnja destinacija, zemlje zapadne Evrope.
 
 
Oceni: 
Još uvek nema glasova. Budi prvi koji će glasati.
Povezane stranice: 

Proteklog vikenda 600 ilegalnih migranata prošlo kroz Zaječar (VIDEO)

14.07.2015 - 16:30
Posle napisa u medijima da gradska uprava Zaječar razmišlja da uvede vanredno stanje zbog povećanog broja migranata u samom gradu, ali i okolini, održan je sastanak u Policiskoj upravi u Zaječaru, na kome se, sa predstavnicima lokalnih samouprava, razgovaralo o bezbednosnoj situaciji, ali i o migrantima na području Timočke krajine. U Zaječaru danas nije primetan veći broj migranata, iako je...Više

Odložene Sportske igre mladih zbog povećanog broja migranata

14.07.2015 - 10:15
Gradsko veće grada Zaječara, na predlog Štaba za vanredne situacije grada Zaječara, donelo je odluku o odlaganju Sportskih igara mladih, koje je trebalo da budu održane sredu 15. jula, dok Policijska uprava Zaječar i Pogranična policija ne okončaju bezbednosne provere migranata iz Narodne Republike Bugarske. Policijska uprava i Pogranična policija obavestili su Štab za vanredne situacije da je...Više

U Zaječaru uhapšeni taksisti zbog krijumčarenja ljudi

12.01.2015 (All day)
Zaječarska policija presekla je još jedan krijumčarski kanal u okolini grada. Tom prilikom uhapšeno je šest osoba iz Zaječara koje su svojim taksi vozilima prevozile osam ilegalnih migranata. Dvojici od uhapšenih, A.T. (1993.) i B.C. (1985.) je po nalogu osnovnog javnog tužioca određeno zadržavanje, dok će protiv četvorice osumnjičenih biti podnete krivične prijave zbog postojanja osnova sumnje...Više