Protestna šetnja prosvetara i u Zaječaru

22.12.2014 - 13:30
Zaječar
Za media

Članovi četiri sindikata prosvetnih radnika danas su potpuno obustavili rad, a umesto časova u školama, organizovali su proteste u Beogradu i svim većim gradovima u zemlji, među kojima je bio i Zaječar. Preko 200 prosvetnih radnika iz Zaječara danas se okupilo na gradskom Trgu.

Skupu na Trgu predhodila je protestna šetnja ulicama Zaječara koja je krenula od srednjoškolskog centra.

U Zaječaru samo 3 osnovne škole (u Malom Jasenovcu, Grljanu i Vražogrncu) rade normalno i časovoi traju po 45 minuta. U svim ostalim školama se štrajkuje.

Na teritoriji Zaječara 3 osnovne (Desanka Maksimović, Ljuba Nešić i osnovna škola u Salašu) i 3 srednje škole (Ekonomsko trgovinska škola, Tehnička škola i Gimnazija) su potpuno obustavile rad, dok su u svim ostalim školama časovi skraćeni na 30 minuta.

Oceni: 
Još uvek nema glasova. Budi prvi koji će glasati.
Povezane stranice: 

Potpuna obustava nastave u 6 škola u Zaječaru

22.12.2014 - 11:30
Članovi četiri sindikata prosvetnih radnika danas su potpuno obustavili rada, a umesto časova u školama, organizovaće proteste u Beogradu i svim većim gradovima u zemlji. Čelnici sindikata očekuju obustavu rada u oko hiljadu škola. Prema informacijama iz Školske uprave, u Zaječaru samo 3 osnovne škole (u Malom Jasenovcu, Grljanu i Vražogrncu) rade normalno i časovoi traju po 45 minuta. U svim...Više