Knjaževački Crveni krst počeo sa distribucijom humanitarne pomoći

11.12.2014 - 13:30
Knjaževac
vesti.knjazevac.org.rs
foto: vesti.knjazevac.org.rs

Crveni krst Knjaževac danas je u seoskim naseljima u kojima je proglašena vanredna situacija započeo sa distribucijom humanitarne pomoći, koja je primljena od strane Crvenog krsta Srbije.

U sva ugrožena sela knjaževačke opštine tokom dana biće distribuirani paketi sa osnovnim životnim namirnicama. Obilaze ih i ekipe zdravstvenih i socijalnih radnika i Crvenog krsta Knjaževca, koji je počeo distribuciju pomoći u selima Bučje, Vlaško Polje i Miljkovac.

Iz Crvenog krsta Srbije juče je stiglo 4.200 komada mesnog nareska, 2.800 komada gotovih jela, 3.100 sveća, 100 primus gorionika, 200 butan-punjenja i 100 pakovanja čaja.

Saobraćaj je otežan na svim putevima u opštini Knjaževac. U koordinaciji sa Elektrodistribucijom, Direkcija zarazvoj, urbanizam i izgradnju mehanizaciju za čišćenje puteva upućuje u one krajeve gde je najpotrebnija, da bi se osposobili prilazi trasama dalekovoda, rečeno je na sednici Štaba za vanredne situacije.

Jutros su mašine upućene u Krentu, Mučibabu, Jelašnicu, Šarbanovac, Radičevac, Svrljišku Toplu, Beli Potok, Božinovac, Slatinu, Zorunovac, Banjski Orešac, Rgošte, Vlaško Polje, Zubetinac.

Raščišćava se sneg i u selima kalanskog kraja. U višim delovima grada bačena je so, saopštila je Direkcija za razvoj, urbanizam i izgradnju.

Na teritoriji opštine Knjaževac, posle ledene kiše i nanosa leda koji su pokidali elektrokablove i oborili bandere, zbog kojih do juče 18 sela desetak dana nema struju, nove probleme prave sneg i poledica, pa su putevi za pristup dalekovodima koji nisu u pogonu blokirani.

Oceni: 
Još uvek nema glasova. Budi prvi koji će glasati.
Povezane stranice: 

Sneg blokirao pristup dalekovodima. 18 Knjževačkih sela i dalje bez struje.

09.12.2014 - 12:15
foto: tvbest.rs
Situacija sa snabdevanjem električnom energijom na području opštine Knjaževac je lošija nego prethodnih dana jer od sinoć pada sneg, ima poledice na putevima, pa su putevi za pristup dalekovodima koji nisu u pogonu blokirani, rekao je Tanjugu direktor "Elektrodistribucije" Knjaževac Predrag Stojanović. "Mehanizacija je na terenu, ali je rad jako otežan jer ekipe ne mogu da stignu do mesta kvarova...Više

Ugroženim zaseocima u Knjaževcu dopremljeni agregati

09.12.2014 - 10:00
Foto:Tanjug
Načelnik Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije Predrag Marić izjavio je danas da će uz pomoć agregata biti "premosćena situacija" u 19 sela i tri zaseoka opštine Knjaževac u kojima još nema struje. "U ova sela su noćas dopremljena i dva agregata od 500 kilovata dok radnici iz Elektromreže Srbije ne završe poslove", kazao je Marić. On je rekao da je juče u Knjaževac upućeno osam agregata kako...Više

Uvedena vanredna situacija u nekoliko sela Boljevačke opštine (VIDEO)

09.12.2014 - 16:00
Boljevac pod snegom selo
U nekoliko sela Boljevačke opštine proglašena je vanredna situacija. Razlog je što već 9 dana nemaju struju i vodu, kao ni signal mobilne telefonije. Sneg koji je počeo da pada dodatno je otežao situaciju jer je do oborenih stubova i dalekovoda nemuguće doći. Ljudi, čije su porodice u tim selima su zabrinuti, jer se uglavnom radi o staračkim domaćinstvima. Radnici elektrodistribucije ne mogu da...Više