Sneg blokirao pristup dalekovodima. 18 Knjževačkih sela i dalje bez struje.

09.12.2014 - 12:15
Knjaževac
Tanjug
foto: tvbest.rs

Situacija sa snabdevanjem električnom energijom na području opštine Knjaževac je lošija nego prethodnih dana jer od sinoć pada sneg, ima poledice na putevima, pa su putevi za pristup dalekovodima koji nisu u pogonu blokirani, rekao je Tanjugu direktor "Elektrodistribucije" Knjaževac Predrag Stojanović.

"Mehanizacija je na terenu, ali je rad jako otežan jer ekipe ne mogu da stignu do mesta kvarova", rekao je Stojanović , dodajući da je to sprečilo da u neka sela danas, gde je bilo izvesno, stigne struja.
Pojavio se novi problem sa pristupnim putevima, objasnio je on, tako da se ne usuđujemo da prođemo na pojedinim delovima ni sa teškom mehanizacijom, jer rukovaoci ne žele da rizikuju i oštete mašine.
"Generalno nista bolja situacija nije, može da se kaže čak da je ovog trenutka i lošija, i dalje pada sneg i samo pogoršava situaciju", rekao je on. Što se tiče sela koja već sedam dana nemaju struju, taj broj varira tokom dana, napomenuo je Stojanović, dodajući da trenutno 18 sela u knjaževačkoj opštini nema električnu energiju. "Jednog trenutka je 17 sela bilo bez električne energije, ali je opet iz pravca Sokobanje jedno selo izgubilo napajanje", objasnio je on.

Predsednik opštine Milan Đokić kaže da lokalna samouprava pruža kompletnu pomoć radnicima Elektrodistribucije koji su sa radnicima JKP "Standard" stalno na terenu i trude se da saniraju što više štete.
Prema njegovim rečima, situacija je prilično loša, jer ono što se tokom dana uradi, tokom noći padne. "Vozilima opštine obezbedili smo odlazak medicinskih ekipa sa najneophodnijim lekovima u Ponor, Krentu i Mučibabu, a danas će lekari obići Beli Potok, Bučje, Zubetinac i Vlaško Polje", dodao je Đokić. On je napomenuo da se pripremaju paketi sa osnovnim životnim namirnicama, brašnom, uljem, gasom, svećama, kako bi stanovnici ovih sela lakše preživeli dane bez struje. Đokić je rekao da danas počinje distribucija agregata, da ih nema za svako domaćinstvo, ali da će ih, kako se nada, biti bar 20, a na stanovnicima sela je da ih pravilno koriste, da mogu da dođu do svake kuće, kako bi svi mogli da očuvaju namirnice u zamrzivačima.

Opštinski štab za vanredne situacije doneo je juče odluku o uvođenju vanrednog stanja na teritoriji svih sela u kojima je zbog ledene kiše, došlo do prekida u snabdevanju električnom energijom. Lokalna samouprava koordinira aktivnosti sa knjaževačkom elektrodistribucijom i Privrednim društvom "Jugoistok". Na raspolaganje su stavljeni kompletna opštinska mehanizacija i ljudstvo.

U opštini je uvedeno danonoćno dežurstvo, a svi građani koji imaju problem sa snabdevanjem strujom, mogu da se jave opštini na telefon 731-623.

Oceni: 
Još uvek nema glasova. Budi prvi koji će glasati.
Povezane stranice: 

U Timočkoj krajini - sneg. Neprohodan put Bor - Žagubica preko Crnog Vrha

09.12.2014 - 12:00
U Timočkoj krajini počeo je da pada sneg. Neprohodan je put Bor - Žagubica preko Crnog Vrha zbog slomljenih stabala i granja na putu. Saobraćaj na putu Boljevac-Sokobanja preko Rtnja je otežan zbog snega i leda, ali i grana koje su pod teretom leda pale na put. Na ovom putnom pravcu zabranjen je saobraćaj za kamione. Svi putevi na području Zaječara trenutno su prohodni, saopštili su nadležni u...Više

Ugroženim zaseocima u Knjaževcu dopremljeni agregati

09.12.2014 - 10:00
Foto:Tanjug
Načelnik Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije Predrag Marić izjavio je danas da će uz pomoć agregata biti "premosćena situacija" u 19 sela i tri zaseoka opštine Knjaževac u kojima još nema struje. "U ova sela su noćas dopremljena i dva agregata od 500 kilovata dok radnici iz Elektromreže Srbije ne završe poslove", kazao je Marić. On je rekao da je juče u Knjaževac upućeno osam agregata kako...Više

Majdanpek i Donji Milanovac dobili struju

04.12.2014 - 21:00
Napajanje Majdanpeka i okoline električnom energijom ponovo je uspostavljeno. Napajanje se vrši sa dve veze. Grad je 70 sati bio bez struje, a nema ni vode, ni daljinskog grejanja. Struju je dobila cela opština Majdanpek. "Imamo napajanje sa dve veze, ako jedna napravi problem kao sinoć, imaćemo napajanje sa druge strane, kaže generalni direktor EPS-a Nikola Petrović za RTS. Struja je stigla i u...Više