ISTRAŽIVAČKO-DOKUMENTARNI FILM KAP OSVOJIO DRUGU NAGRADU NA FESTIVALU INTERFER (FOTO)

08.10.2017 - 15:15
Beograd
Za media

Istraživačko-dokumentarni film KAP, autora Dušana Vojvodića i Za media produkcije, osvojio je drugu nagradu, u kategoriji društveno odgovorne reportaže, na upravo završenom 22. Internacionalnom festivalu reportaže i medija Interfer Zlatna NIKA 2017. u Beogradu.

U istoj kategoriji prva nagrada pripala je Tamari Grujić, za emisiju "S Tamarom u akciji", Triangl produkcije, dok je GRAND PRIX Festivala osvojila Jelena Božović, sa TV reportažom "Jeka stare pruge", u produkciji RTS-a.

Za ovogodišnji Interfer pristiglo je nekoliko stotina novinarskih radova u pet kategorija: televizijske, novinske, foto, radio i društveno odgovorne reportaže.

Podsetimo, u istraživačko-dokumentarnom filmu KAP zabeležene su aktivnosti građana, koji su se borili za zaštitu arteskih česama u Zaječaru, nakon što je za kratko vreme 5 arteskih česama presušilo, a na mnogima se smanjio protok vode. Film KAP je sufinasiran sredstvima Ministarstva kulture i informisanja, a istraživanje ukazuje na razloge presušivanja arteskih česama u Zaječaru. 

Oceni: 
Još uvek nema glasova. Budi prvi koji će glasati.