Počinje 45. Crnorečje u Boljevcu

10.06.2015 - 11:45
Boljevac
Za media
Crnorecje

Tradicionalni festival narodnog stvaralaštva " Crnorečje u pesmi i igri" počinje sutra i traje do nedelje 14 juna 2015.godine.

Kako je programom predviđeno četvrtak je dan za dečije stvaralaštvo i tada će u 18 sati početi maskenbal a sat i po kasnije natupiće dečiji folklori.U 21 sat počinje program Leontina i Tijana za decu.
U petak je predtakmičenje trubača istočne Srbije za Dragačevski sabor, sa početkom u 20 sati a očekuje se i nastup orkestra Veljka Ostojića iz Užica i Gorana Rankovića iz Guče.
U subotu je takozvani Saborni dan i Zlatne ruke Crnorečja dok je u nedelju ,zadnjeg dana festivala planirano predtakmičenje frulaša istočne Srbije,od 18 sati.
Organizatori Crnorečja su Kulturno obrazovni centar Boljevac i TO Boljevac.

Oceni: 
Još uvek nema glasova. Budi prvi koji će glasati.
Povezane stranice: 

44. "Crnorečje u pesmi i igri" u Boljevcu

13.06.2014 - 13:30
Manifestacija tokom koje oživi ceo Boljevac "Crnorečje u pesmi i igri" održava se ove godine 44. put. Organizatori su za petak veče pripremili defile trubača, nakon čega sledi Predtakmičenje trubača istočne Srbije u okviru koga će se predstaviti 10 seniorskih i 3 omladinska orkestra. Takođe će nastupiti i orkestar Dejana Jevđića. U subotu, 14. juna posetioci će od 11 časova moći da razgledaju,...Više

Orkestar Barka iz Knjaževca pobednik takmičenja trubača

15.06.2014 - 12:30
Orkestar Barka
Pobednik takmičenja trubačkih orkestara, koje je održano u Boljevcu, u okviru festivala Crnorečje u pesmi i igri je orkestar Barka iz Knjaževca. Osim Barke, direktan plasman na Dragačevski sabor u Guči, izborili su Timočani, takodje iz Knjaževca i orkestar Božidara Mladenovića iz Svilajnca, a u kategoriji mladih u Guči će svirati Timočki veseljaci.Više