Zona tolerancije sledeće godine na Romulijani (VIDEO)

29.10.2014 - 15:45
Zaječar
Za media
Zona tolerancije potpisivanje memoranduma

U Zaječaru je potpisan Memorandum o saradnji Grada Zaječara I Gej strejt alijanse o zajedničkoj organizaciji festivala pod nazivom “Zona tolerancije”, koji bi narednog proleća trebalo da se održi na kasnoantičkom lokalitetu Feliks Romulijana kod Zaječara. Memorandum su potpisali gradonačelnik Zaječara Velimir Ognjenović i predsednik Gej strejt alijanse Lazar Pavlović.

Festival “Zona tolerancije”, koji bi trebalo da se održi od 30. aprila do 1. maja naredne godine, će biti muzičkog karaktera, uz prateće programe poput pozorišnih predstava, projekcija filmova i sličnih kulturnih sadržaja, a cilj festivala je, kako se navodi u sporazumu,  promocija ljudskih prava, tolerancije i jednakosti svih gradjana i gradjanki Zaječara i Srbije.

Gradonačelnik Zaječara Velimir Ognjenović istakao je da će ovaj festival promovisati grad kao otvorenu i tolerantnu sredinu koja podržava različitosti i promoviše jednakost za LGBT zajednicu i druge manjinske zajednice.

Oceni: 
Još uvek nema glasova. Budi prvi koji će glasati.
Povezane stranice: 

SAŠA MIRKOVIĆ : Prajd festival pod nazivnom "Zona tolerancije" na Feliks Romulijani 2015!

27.10.2014 - 18:00
Prajd
Predsednik Skupštine grada Zaječara Saša Mirković nedavno je u Skupštini Srbije predložio da Zaječar 2015. godine bude grad u kome će biti održan Prajd festival.Da se ovaj festival već sada uveliko sprema govori i činjenica da je odlučeno da će naziv festivala biti „Zona tolerancije“. Feliks Romulijana, na kojoj će biti održan Prajd festival, predstavlja rezidenciju rimskog cara Gaja Valerija...Više