Elektrotimok negira odgovornost za strujni udar dečaka u Velikom Izvoru

17.06.2014 - 15:30
Zaječar
Veliki Izvor
Za media
Elektrotimok

Na najavu roditelja dečaka N.V. iz Velikog izvora, koga je na trafostanici u blizini osnovne škole "Vuk Karadžić" u ovom selu udarila struja, da će tužiti Elektrotimok, kontaktirali smo ovo preduzeće, koje nam je poslalo saopštenje koje u celosti prenosimo:

Saopštenje Elektrotimoka:

Ogranak Elektrotimok Zaječar, sa žaljenjem zbog nemilog događaja koji se dogodio u subotu 14.06.2014.g. u 19:30h na stubnoj TS pored Osnovne škole "Vuk Karadžić" u Velikom Izvoru, kada je povređeno maloletno dete daje sledeće saopštenje:

Stubna TS se nalazi izvan školskog dvorišta i građena je u skladu sa važećim propisima, odnosno pravilnikom i tehničkim uslovima koji regulišu izgradnju elektroenergetskih postrojenja iznad 1000V. Napominjemo da je navedena stubna TS zaštićena od slučajnog pristupa.

Mesto nezgode obišli su nadležni iz Ogranka Elektrotimok Zaječar i ustanovili da sa strane Ogranka nije bilo propusta koji bi se smatrali uzrokom nemilog događaja. Na licu mesta bili su i predstavnici PU Zaječar, koji će sa svoje strane nakon detaljne istrage nadležnim organima i javnosti dati detaljan izveštaj.

Oceni: 
Još uvek nema glasova. Budi prvi koji će glasati.
Povezane stranice: 

Dečak N.V. iz Velikog Izvora, posle udara struje stabilno i nije životno ugrožen

16.06.2014 - 14:00
Jedanaestogodišnji N.V. iz Velikog Izvora, kod Zaječara koga je udarila struja kada se popeo na trafo stanicu, u dvorištu svoje škole, nalazi se na lečenju u KBC Niš i nije životno ugrožen. Dečak je, prema rečima njegovog oca Sretena zadobio opekotine i još neko vreme će biti hospitalizovan. Ova nezgoda dogodila se na proslavi završetka školske godine kada se dečak iskrao iz hola škole i otrčao...Više