Kolumne

MI SMO S JUGA

Nikad nisam voleo Ladu. Nikad je nismo ni imali, ali vozio je otac neku belu, službenu. Ponekad ju je "zloupotrebljavao u privatne svrhe" i sećam se da bi se taj crveni skaj na sedištima uvek usijao leti, a i širio se i neki nesnosan miris od koga mi je bilo muka. Od buke motora teško da se moglo i razgovarati. Kažu, bila je neuništiva kao tenk, a u stvari, kvarila se mnogo više i češće nego što su rusofili želeli da priznaju, baš kao i ona bugarska, Žiguli.

RAZORUŽAVANJE

Ovih dana je domaću javnost šokirao odlazak u zatvor udovice iz Gornjeg Milanovca, zbog propusta da na vreme preregistruje trofejno oružje koje je nasledila od supruga. Žena je odbila da plati prekršajnu kaznu od 5 hiljada dinara, jer se nije osećala krivom što nije čitala uputstva sa sajta MUP-a, pa je umesto toga odvedena na izdržavanje petodnevne zatvorske kazne. Sličan slučaj je zadesio i 86- togodišnju prijateljicu moje majke, protiv koje se vodi prekršajni postupak zbog iste stvari.

SRPSKI NOVINARI SKIJAŠI OPRAVDALI OČEKIVANJA

Na Svetskom prvenstvu novinara skijaša održanom od 25. marta do 1. aprila u francuskom skijaškom centru Val Cenis učestvovala je i ekipa SCIJ Srbija (UNS)

CRNA RUPA U SPORTSKOJ GALAKSIJI

Duboko me je potresla vest da će jedan klub uz koji su generacije odrastale, u kojem su neki trenirali, a za koji su svi navijali (govorim o jednom davno prošlom vremenu), koji je osnovan pre gotovo sedam decenija, čije ime asocira na budućnost u koju treba da verujemo, uskoro biti ugašen!

ŽIVOT NA GRANICI - SVAKOG DANA PROPADAMO U SVAKOM POGLEDU

Upućeni ljudi su odavno ustvrdili da je želja za vlašću najstarija društvena bolest. Pojavila se zajedno sa ljudskim zajednicama i pokazala je na hiljade varijacija, ali je svima zajedničko-vladati drugim ljudima, donositi zakone, koji  važe za sve sem za zakonodavca, i tako dalje. Jedna od pratećih manifestacija vlasti je da pacijenti (političari) nakon određenog vremena počinju sebi da pripisuju osobine i kvalitete koje zaista nemaju. To kreće od pomisli- Mene su na funkciju izabrali jer sam pametan. Ako sam pametan onda sam i obrazovan.

ŽIVOT NA GRANICI - TIKA-TAKA

Da se približava kraj godine počinju da kapiraju i oni koji ne čitaju novine, već se oslanjaju samo na lokalne digitalne medije. Elem, počele su pripreme za novu fiskalnu godinu u gradu Zaječaru i na scenu je iskočio, ne onaj glumac iz Gradskog veća koji  je za SNS ovce rekao da su fašisti, pa se malo posle tamo učlanio, već povećom glavom i ostriganom bradom, lično nj. visost gradonačelnik Ničić. Stavio kupus u kacu, postavio kameru da pazi na njegov Auu-di,  te je  počeo da dolazi u svoj kabinet. Dolazi vreme klanja svinja i dranja poreskih obveznika.

DEČIJI CENTAR - BISER U BLATU NAŠE PROVINCIJE

Teško je zamisliti veću posvećenost radu sa decom od onoga što je Selena Ristić Vitomirović sa još desetak svojih saradnika i saradnica demonstrirala minulih godina. Oni su se posvetili najmlađim Zaječarcima na način kako samo entuzijasti i zaljubljenici mogu, razvijajući kod njih sve one vrline koje se u našem društvu temeljno uništavaju decenijama. Dečiji centar je promovisao u svom radu sa najmlađima umetnost, humanost, dobrotu, kreativnost, toleranciju... Njihov ugled je davno prešao granice naše zemlje. Njihovi uspesi i rezultati ne mogu se ni pobrojati u jednom tekstu.

ŽIVOT NA GRANICI - NIČIĆ I NIŠKA TV

Ako ste kojim slučajem pomislili da je Ničić zauzet stavljanjem kupusa u kačicu, na terasi svog stana, te da nema vremena da se posveti „javnim pitanjima“- grešite. Redovno obilazi, kažu, prestoničke splavove, kafiće u našem gradu a stigao je da se pobrine i za našu decu. Da, odlučio je da se posveti mladoj generaciji, natalitet pada i država treba da pomogne. Elem, naš junak je uputio pismo „Dečijem centru“, koji postoji godinama u tzv.“Grujinoj kući“, tik preko puta „Amana“ da se u roku od mesec dana isele iz tog prostora.

ŽIVOT NA GRANICI - KAO NIKAD U ISTORIJI ZAJEČARA

Kad se puno toga spoji- povećavaju se šanse da ova kolumna bude u velikom plusu. Prvo, ovo je pedeseta-apsolutno jubilarna  iz serije“ Život na granici“, devet je godina od formiranja SNS-a, deveta je stranka u kojoj rukovodi, koordinira Ničić! Malo li je! Ako je malo, da dodam-pišem  je  na dan svog rođendana, na dan kad je kiša počela da pada te se Grliško jezero puni svežom vodom....

ŽIVOT NA GRANICI: KOORDINATOR - KAKO TO GORDO ZVUČI

I ptice (one koje se nisu odselile na kapitalistički zapad) na ovdašnjim granama već znaju da je Ničić postao koordinator SNS-a za Timočku krajinu i šire i duže. Dole ispod je neki drug Boske (koordinator za jug Srbije) a ovde Boško. Ovaj prvi je kupio Škodu superb a ovaj „naš“ Audi. Eto, koliko je čoveku malo treba da bude srećan, da bude koordinator! To su elementi nekadašnjeg delegatskog sistema. Jedan po jedan i mi ćemo stići na red da postanemo srećni. Posebno posle odluke Bič-ke da poveća platice i penzijice za 5-10 posto. Kao nikad u istoriji!

Pages