Miljan Vitomirović

   Miljan Vitomirović, novinar, rođen 1971. godine u Zaječaru. Završio Fakultet za evropske pravne i političke studije u Novom Sadu. Novinarstvom počeo da se bavi u redakciji Timočke krimi revije iz Zaječara 1998. godine koju je osnovao i uređivao Dragan Vitomirović, a kasnije i sam bio vlasnik i glavni i odgovorni urednih tih novina. U Radio televiziji Zaječar radi od 2001. do 2004. kao novinar, autor emisije i urednik. U TV „Apolo“ iz Novog Sada prelazi 2004. gde je radio do 2005. kada postaje freelancer i dopisnik RTV Pink iz Vojvodine. Kao jedan od osnivača i direktor nezavisne produkcije iz Zaječara radi od 2006. do 2009. i za to vreme dopisnik je svih komercijalnih televizija sa nacionalnom frekvencijom. Na Novosadsku televiziju vraća se 2009. godine kao novinar i urednik, a jedno vreme bio je i njen glavni i odgovorni urednik. Od marta 2012. dopisnik je RTV Pink iz Vojvodine. Dobitnik je nekoliko nagrada za dokumentarni i informativni program: 2010. – Koautor dokumentarnog serijala „Balkan market“. Ovaj istraživački projekat o trgovini ljudima i putevima ilegalnih migracija na Balkanu urađen je uz podršku Vlade SAD i Srbije i premijerno se prikazuje na FOX televiziji u februaru i martu 2010. godine.
2009. – Druga nagrada NUNS-a i američke ambasade za istraživačko novinarstvo u Srbiji Nagrada je dodeljena za dokumentarno-igranu emisiju „Vučko Manojlović – Čekajući smrt“ iz serijala „Olovne priče“
2008. -  Koautor i producent dokumentarno-igranih serijala “Krik” i “Olovne priče” i dokumentarnog filma “204 – Ratni dnevnik”. Ovi projekti bili su najgledaniji sadržaji FOX televizije u 2008. i početkom 2009. godine.
2005. – Zlatna nagrada na “Interfer” festivalu u Somboru za dokumentarnu TV reportažu „Povratak Panonskog mora“ koja je bila jedinstveno gledište autora na veliku poplavu u Banatu 2005.godine i na borbu ljudi sa prirodnom katastrofom. Emitovano na televizijama u celoj Srbiji.