Dušan Vojvodić

Dušan Vojvodić je rođen 1972.god. u Zaječaru, u istočnoj Srbiji.  Diplomirao je 2004. godine, na fakultetu za sport u Beogradu. U nacinalnoj TV kući RTS radi od 1998.god. kao novinar, urednik dopisništva, a zatim i kao urednik autorskih emisija i dokumentarnih filmova. Režirao je više dokumentarnih filmova koji su osvojili značajna priznanja:

  • 2002.god. – Dokumentarni film «Osvetnici Svetog Mrate» (30 min) – Srebrna povelja na međunarodnom TV festivalu «Interfer«
  • 2004.god. – Dokumentarni film «Pusta osta zemlja prvoklasna» (20 min) - Godišnja nagrada Ujedinjenih Nacija u SCG za novinarski rad i specijalna nagrada na «Mefestu», međunarodnom festivalu turističkog, ekološkog i sportskog filma.
  • 2005.god - Dokumentarni film «Trgovina ljudima» ( 93 min) – Evrovizijska nagrada «Erno». Ovaj film je 2005.god. ušao u godišnji izveštaj Američke vlade, o trgovini ljudima,  kao značajan doprinos borbi protiv tog zla na Balkanu. Prikazivan je u Srbiji i u zemljame EU, a trenutno se koristi za edukaciju omladine i potencijalnih žrtava trgovine ljudima.
  • 2008.  God. -  Dokumentarno – igrani serijal „Krik“. Serijal se tematski bavi uzrocima najvećeg masovnog ubistva u Srbiji koje se dogodilo jula 2007. Godine u selu Jabukovac u Istočnoj Srbiji.
  • 2010.god – Dokumentarni serijal „ Balkan market“. Četiri epizode serijala o trgovini ljudima i krijumčarenju migranata na Balkanu su najgledaniji dokumentarni sadržaj u Srbiji u 2010. Godini. Serijal emitovan na TV Fox
  • 2011. God. – Dokumentarni film „ Pink Panteri“ (90 min). Film je postigao milionsku gledanost na nacionalnoj televiziji u Srbiji. Repriziran na zahtev gledalaca.
  • 2012.  God - Dokumentarni film “Tajna Dunavskog vilenjaka” prikazan na RTS bavi se najvecim bezbednosnim I ekoloskim problemom u citavom toku Dunava I sniman je na vise razlicitih lokacija u zemlji I inostranstvu, godinu dana. Ovaj dokumentaca o cuvenoj crnomorskoj flotili osvojio je brojna priznanja na domacim I inostranim festivalima.